У школах Одеси проводять консультації з питань ментального здоров'я

Учні та педагоги мають можливість звертатися до психолога

Протягом минулого місяці в закладах освіти Одеси пройшли заходи у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”. Зокрема, для школярів були проведені лекції та дискусії на тему стресу, турботливого спілкування в родині, а також про важливість спорту в нашому житті. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Під час психологічних занять зі збереження ментального здоров’я "Відповідальність як складова ментального здоров’я", "Ментальне здоров’я дітей під час війни", "Самодопомога Плюс" учні навчалися технікам піклування про себе та інших, відновлення та зміцнення свого здоров’я, а також були поінформовані щодо питань запобігання домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі.

Учні та педагоги мають можливість звертатися до психолога для отримання консультацій і підтримки з ментального здоров’я.

Крім того, у закладах освіти розміщені плакати з QR-кодами Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", а також роздруковані інформаційні матеріали (листівки) щодо даної Програми.

Нагадаємо, що в Одесі запроваджено ініціативу у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" – тепер усі міські дитячі поліклініки обладнані кабінетами психологів. Тут діти можуть безоплатно отримати професійну психологічну допомогу, а їхнім батькам нададуть поради щодо того, як краще підтримувати дітей в цей непростий період.

“Коментарі” також писали, що в Одесі в центрі первинної медико-санітарної допомоги №16 відкрито кабінет психологічної допомоги. Це є черговим кроком у продовженні реалізації в Одесі Всеукраїнської програми ментального здоров'я “Ти як?”, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Про це повідомили в Одеській міській раді.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися