Продавав “липові” довідки уклоністам: в Одесі затримали на гарячому організатора

За скоєне йому загрожує до дев'яти років ув’язнення з конфіскацією майна

Правоохоронці викрили жителя Одеси у незаконному переправленні військовозобов’язаних через держкордон України. Чоловік забезпечував ухилянтів документами про непридатність до військової служби за станом здоров’я, що дають право безперешкодно виїхати з країни. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

за 8,5 тисяч доларів правопорушник надав призовникам довідку військово-лікарської комісії та посвідчення військовозобов’язаного з недостовірними відомостями про непридатність до служби через захворювання. 

Правоохоронці викрили чоловіка, коли той почав домовлятися з ще одним “клієнтом”. Затримали порушника одразу після отримання завдатку розміром 3 тисячі доларів.

“Слідчі під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Південного регіону повідомили зловмиснику про підозру у сприянні в незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом наданням засобів, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - розповіла начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП в Одеській області Віоріка Фінікова.

“Коментарі” писали, що правоохоронці Одеси викрили незаконну схему ухилення від мобіліції. Організатори працевлаштовували “кліентів” до стратегічно важливих приватних підприємств та фірм. Тим самим чоловіки отримували так звану бронь і надалі на підставі закордонного відрядження перетинали держкордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися