В Одесі планують відселити людей з аварійного будинка: подробиці

Деякі мешканці будинку, частина якого обвалився, не бажають виїжджати

Наразі Одеська мерії в пошуках житла для людей, які проживають в аварійному будинку на Базарній, 93. За словами заступника одеського міського голови Олександра Філатова не усі мешканці дома згодні на переїзд, але проживати у старому будинку - небезпечно для життя. Ситуація ускладнюється тим, що будинок має статус пам'ятки архітектури, тому зараз чиновники займаються питанням, щоб виключити цей будинок з реєстру пам'яток, адже
"Цей будинок вже давно аварійний, є відповідні висновки та дослідження з цього приводу. Є також питання, що він — пам'ятка. А з цим також не все просто з одного боку аварійний будинок не можна фінансувати, а з іншого боку це пам'ятка. Тож зараз ми намагаємося досягти виключення цього будинку з реєстру пам'яток аби жителів відселити, а будинок демонтувати", - зазначив віцемер.
П'ять родин, за його словами, треба відселяти й наразі можливості шукають усі районні адміністрації міста. Надалі цю територію можна буде забудувати новим будинком.
"Але жителів ми будемо відселяти стовідсотково тому, що іншого виходу ми не маємо", - наголосив він.
“Коментарі” писали, що прокуратура Одеської області змогла відновити в державній власності Одеський будинок артистів цирку в історичному серці міста. Це стало можливим завдяки рішенню Приморського районного суду міста Одеси, який підтвердив факт незаконного виведення будівлі з державної власності. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.
Нагадаємо, південно-західний апеляційний господарський суд підтримав рішення прокурорів щодо недійсності договору оренди території, яка незаконно використовувалася під платну парковку. Ця територія належить Південноукраїнському національному педагогічному університету ім. К.Д. Ушинського.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися