На Одещині планують модернізувати прикордонний КПП: де саме

Розбудова прикордонного пункту планується за залученням коштів міжнародних донорів

В Одеській області пройшла виїзна робоча нарада щодо модернізації та розвитку контрольно-пропускного пункту “Старокозаче-Тудора”, за залученням коштів міжнародних донорів. Зустріч відбулась між представниками Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області та державної агенції США USAID - US Agency for International Development. Про це повідомили в пресслужбі відомтсва. 

“Старокозаче-Тудора” - один із ключових пунктів пропуску Одещини, через який проходить близько 130 вантажівок зі сторони України. Зі сторони Республіки Молдова - пропускна здатність до 50 вантажівок на добу. Мета розбудови інфраструктури цього пункту пропуску – збільшення фактичної пропускної здатності.

“Для покращення транспортного сполучення з союзними країнами, важливо забезпечити належну розбудову КПП, з усіма умовами ,як для тих, хто перетинає державний кордон так і для працівників КПП, адже в умовах війни — це економіко-логістичні "ворота" через які проходять основні обсяги експортних та імпортних товарів" - зазначив Начальник Служби відновлення в Одеській області - Андрій Донченко

Нагадаємо, що Подільський район в Одеській області взявся за відновлення 8 кілометрів дороги Р–71, яка має важливе значення для транспортної логістики України. В процесі відновлення використовується експериментальний підхід, який включає змішування цементу з екологічним матеріалом - золою.

“Коментарі” писали, що наразі для Одеської області, як і для всієї України найважливіше це перемога у цій війні. Проте вже зараз розпочато роботу над стратегією повоєнного відновлення, яка має на меті поновити потенціал та розвиток регіону. Про це повідомляє пресслужба Одеської РВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися