Туреччина планує передати Одесі понад 40 генераторів: деталі

Наразі питання знаходяться у процесі узгодження

Місто-побратим Стамбул найближчим часом передасть Одесі 41 генератор та 10 автобусів. Наразі питання знаходяться у процесі узгодження. Про це заявив мер міста-побратима Стамбул пан Екрем Імамоглу під час онлайн-зустрічі із мером Одеси Геннадієм Трухановим. За його словами, для них є дуже важливим питання підтримки енергосистеми України та Одеси зокрема.

У зустрічі також взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Турецькій Республіці пан Василь Боднар та Генеральний консул України в Стамбулі пан Роман Недільський.

“Сьогодні в Одесі лише офіційно зареєстровані більше 84 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Тому збільшення автобусного парку - дуже актуальне питання для нашого міста”, - сказав Геннадій Труханов.

Сторони також обговорили питання передачі Стамбулу туристичного символу Одеси "Якоря-серця".  Геннадій Труханов підкреслив, що це було б вагомою підтримкою для Одеси, та подякував пану Екрем Імамоглу за постійну допомогу нашому місту.

“Яскравий приклад нашої взаємодії - Стамбульский парк, який став улюбленим місцем відпочину одеситів. Тож, передача “Якоря-серця” стане ще одним прикладом наших дружніх відносин”, - сказав Труханов.

Раніше “Коментарі” писали, що два медичні заклади Одеси отримали потужні генератори виробництва Японії. Це стало можливим завдяки сприянню та взаємодії урядів Японії та Славаччини, фонду ADRA та Амбасадора Одеси у Словацькій Республіці пана Олександра Ройтбурга. Про це повідомили в Одеській міській раді. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися