Нахаббуд в Одесі: без відповідних документів побудували додатковий етаж

Йдеться про нахаббуд у дворі багатоповерхівки на вулиці Ольгіївській, 21.

В історичному центрі Одеси з’явився черговий нахаббуд. Незаконну надбудову виявили фахівці за адресою Ольгіївська, 21. Про це повідомив начальник управління  Державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв.

Господарі приміщення побудували додатковий поверх без відповідних документів.

“Власники подали та зареєстрували ще 26 вересня 2018 року повідомлення про початок виконання будівельних робіт № ОД061182690067. Нашим управлінням роботи були зупинені через порушення”, - йдеться в повідомленні. 

Проте,  вже під час повномасштабного вторгнення власник вирішив добудувати ще один поверх, не маючи на це дозволів.

У ДАБК зазначають, що після перевірки, яка відбулася 1 грудня, усі будівельні роботи були припинені. Однак місцеві мешканці діляться свіжими кадрами, на яких станом на сьогодні триває улаштування 3-го поверху незаконної конструкції.

“Управлінням вживаються заходи щодо скасування реєстрації повідомлення про початок виконання будівельних робіт від 26.09.2018 № ОД061182690067 та демонтажу третього поверху”, - написав Олександр Авдєєв.

Раніше “Коментарі” писали, що одеські прокурори подали до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя який незаконно зайняв земельну ділянку та збудував на ній без дозволу двоповерхову будівлю. Такі дії караються штрафом або обмеженням волі до трьох років згідно з ч. 3 ст. 197-1 КК України.

Нагадаємо, що на Грецькій вулиці зносять зайвий поверх житлового будинку. Річ у тому, що власник квартири без необхідних документів та дозволу, розпочав будівництво ще одного поверху. Своєю чергою, ДАБК не оцінив архітектурне “покращення” будівлі в історичному центрі міста, тому на "нахаббуд" чекав демонтаж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися