Одесити мають право отримати 100% компенсацію за знищене житло внаслідок обстрілу

Російські окупанти чи не щодня обстрілюють Одеську область

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради обговорювалася нагальна тема компенсацій для громадян, які стали жертвами втрат свого житла через збройну агресію Росії проти України. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Заступник міського голови Одеси, Олександр Філатов, повідомив про створення спеціальної комісії, що вирішує питання компенсацій. Фахівці вирушають на місце подій, проводять ретельний аналіз стану будинків та квартир, і приймають обґрунтовані рішення щодо того, чи можливий ремонт, чи необхідний повний демонтаж. 


Громадяни мають право отримати 100% компенсацію за своє житло відповідно до законодавства України, – сказав заступник Одеського міського голови Олександр Філатов.

Обстріли Одеської області

Нагадаємо, в ніч на 6 грудня окупанти атакували південь країни ударними дронами. Загалом українські ППО успішно знищили 19 ударних безпілотників "Shahed-136/131" над Одеською, Миколаївською та херсонською областями.

Крім того, 2 грудня російські окупаційні війська вчинили чергову атаку за допомогою дронів-камікадзе типу "Shahed-131/136" по території Одеської області. Проте, мобільні вогневі групи прикордонників Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони Держприкордонслужби невдовзі взяли ситуацію під контроль та ефективно відбили частину атаку.

Також “Коментарі” писали, що вночі 30 листопада ворог атакував Україну ударними дронами. Внаслідок обстрілу в Одеській області є пошкодження будівлі. Загалом українські сили ППО знищили 8 БпЛА типу "Shahed-131/136".  П'ять із них були упіймані над Одеською областю, по одному - на Вінниччині, Дніпропетровщині та Херсонщині. Все ж в Одеській області ворог влучив у законсервовану будівлю. На місці події виникла пожежа яку було оперативно ліквідовано. На щастя люди в наслідок атаки не постраждали.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися