Нарощення експортної спроможності українських портів Дунаю: деталі

В планах запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції

В березні наступного року в Констанці планується запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції. Домовленість про це досягнута в Румунії на зустрічі щодо нарощення експортної спроможності українських портів Дунаю. Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

“Організацію якірних стоянок ми обговорювали з румунськими колегами ще у вересні. Наразі завдяки відкриттю портів Одеси потік агропродукції через Придунав’я зменшився. Проте питання не втратило актуальності! В будь-який момент з “резервного” напрямку аграрного експорту Дунай може знову перетворитись на основний”, - написав Москаленко. 

За січень-лютий румунська сторона обіцяє провести тендер та напрацювати нормативну базу, щоб вже у березні ввести стоянку в експлуатацію. Крім того, наразі запрацювала онлайн-черга на обробку барж в Констанці, що має додати роботі більшої прогнозованості.

“З позитивних новини не можу не згадати нічну навігацію на каналі Суліна, яка у великій мірі запрацювала завдяки наполегливості нашого Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Велика подяка і нашим американським і європейським партнерам - помічнику Держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймсу ОʼБраєну та представнику Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алану Барону, які послідовно відстоюють важливі для України рішення”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що генеральний директор Українського дунайського пароплавства Дмитро Москаленко повідомив, що за останні пів року найкращі 5 капітанів УДП отримали на руки від 25 до 30 тисяч євро (ставка +добові). Крім того, деякі капітани лише за місяць заробили понад 7,5 тисяч євро. Найкращі 5 старпомів отримали від 18 до 22 тисяч євро



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися