В Одесі знову зросла захворюваність на грип: як вберегтися від вірусів

На минулому тижні на грип та ГРВІ захворіло понад 2 тисячі містян

Епідситуація в Одесі залишається стабільною та контрольованою. Так, в міському департаменті охорони здоров'я повідомили, що захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться на сезонному рівні та нижча за епідпоріг на 50,1%. 

Крім того, стало відомо, що за останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип зросла на 24,9% порівняно з попереднім тижнем і склала 2643 випадки, з яких 68,9% - діти до 17 років.

За вірусологічним моніторингом, циркуляція вірусів грипу не зареєстрована, спостерігалася циркуляція вірусів негрипозної природи (риновірус, аденовірус та ін.).

Захворюваність на COVID-19 в Одесі протягом минулого тижня знизилася на 34,1% і склала 54 випадки, з яких 12 дітей.

На гострі кишкові інфекції за останній тиждень захворіли 49 одеситів, з яких 63,3% - діти.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі розпочато безоплатну вакцинацію проти вірусу папіломи людини. Для щеплень використовується вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів вірусу папіломи, що найчастіше спричиняють онкозахворювання репродуктивної системи. Вакцину придбано за кошти муніципального бюджету Одеси в рамках Міської цільової програми “Здоров'я”. 

Крім того, українські лікарні та медичні заклади освіти отримають 56 генераторів великої потужності (на 64-220 кВТ), всі вони закуплені у рамках співпраці МОЗ та Світового банку. Зокрема, одеські лікарні також отримають потужні генератори.

Нагадаємо, що лікарі-неврологи, що працюють в Одеській обласній клінічній лікарні, провели дослідження: вони протягом року тестували арттерапію на пацієнтах, які страждають від Паркінсона.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися