Тенісистка з Одеси Еліна Світоліна отримала визначну нагороду: деталі

Українська тенісистка Еліна Світоліна стала переможницею номінації "Повернення року"

Одеська тенісистка та перша ракетка України Еліна Світоліна отримала нагороду WTA Awards. Жіноча тенісна асоціація назвала 29-річну одеситку "Поверненням року".

Зазначимо, що навесні минулого року спортсменка взяла невелику паузу в кар'єрі через вагітність. Але вже у квітні 2023 року одеситка знову повернулася на корт. 

Перед паузою в кар'єрі Світоліна понад 200 тижнів провела в топ-10 світового рейтингу, але до виступів повернулася вже під 1081-м номером заліку WTA.

Уже в травні 2023-го Світоліна дійшла до півфіналу на турнірі WTA 125 у Сен-Мало і виграла титул WTA 250 у Страсбурзі. У червні Еліна пробилася до чвертьфіналу "Ролан Гаррос", а в липні вона дійшла до півфіналу на трав'яному турнірі "Великого шолома", Вімблдоні.

"Протягом п'яти місяців Світоліна піднялася в рейтингу і завершила рік так, ніби ніколи не йшла", – йдеться у повідомленні WTA.

Виступи одеської спортсменки 

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№26 WTA) не виступить на турнірі WTA 1000 у Цинциннаті (США). У першому колі вона мала зустрітися з 33-річною експершою ракеткою світу, датчанкою польського походження Каролін Возняцкі (№632 WTA). Однак у день матчу Світоліна повідомила, що не вийде на корт через травму. Причиною відмови українки став біль у стопі, який турбував її ще після Вімблдону.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що одеська тенісистка Еліна Світоліна вдруге в кар'єрі пройшла до півфіналу Вімблдону після перемоги над першою ракеткою світу. В 1/4 фіналу українка перемогла польку Ігу Свєнтек, лідерку рейтингу Жіночої тенісної асоціації та триразову чемпіонку Roland Garros. Про це відомо з результатів поєдинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися