Одеська область в лідерах за кількістю благодійних організацій

На першому місці за кількістю благодійних організацій - Київ

Одеська область увійшла в ТОП-5 регіонів за найбільшою кількістю благодійних організацій. Тим часом кількість благодійних організацій в Україні зросла аж на 74% від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Опендатабот. 

Станом на грудень 2023 року в Україні функціонує 20 671 благодійна організація. Це зростання на 74% порівняно із початком повномасштабної війни.

Загальна кількість неприбуткових організацій майже залишилась незмінною, додавшись лише 1,6 тисячі установ, що становить менш як 1% від загальної кількості організацій. Зараз в Україні функціонує 208 385 неприбуткових організацій, а серед них виділяються громадські об’єднання — 27,5%.

У столиці зареєстровано найбільше неприбуткових організацій — 11,8% від загальної кількості в країні. Щороку їх кількість зростає. За період повномасштабної війни у столиці додалось понад 4 тисячі таких установ. Друге місце посідає Львівська область — 7.8%. На третьому — Дніпропетровщина: 7.3%. Замикають пʼятірку лідерів Одеська та Київська області, 5.8% та 5% відповідно, – йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, волонтери Одещини з початку повномасштабного вторгнення ні на мить не зупиняють свою роботу. Крім того, зараз навпаки працюють навіть більше, ніж на початку. 

Нагадаємо, Депутати Одеської міської ради виокремили 100 млн гривень з міського бюджету для громадських та благодійних організацій, які надаватимуть підтримку Збройним Силам України. Відповідне рішення було прийнято на двадцять п'ятій сесії VIII скликання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися