Стало відомо, скільки депутатів Одещини мобілізували з початку повномасштабного вторгнення

Захищати державу має кожен — голова Одеського ТЦК

Станом на сьогодні на Одещині мобілізували 104 депутати міських, селищних та сільських рад. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Одеса повідомив начальник Одеського обласного ТЦК та СП Олександр Охріменко.

Працівники ТЦК можуть перевіряти усіх військовозобов'язаних попри їхні посади. Однак, Олександр Охріменко також зазначив, що міські голови - це посада, яка заброньована державою, тому вони не підлягають під мобілізацію. 

Крім того, під час брифінгу стало відомо, що протягом місяця в Одесі призвані понад 100 людей на контрактній основі. Щодо загальної кількості мобілізованих, то її військком не назвав, зазначивши лише, що в Одесі достатньо військовозобов'язаних, які можуть бути мобілізованими


Нагадаємо, на минулому тижні по всій Україні спалахнули скандали щодо роботи працівників ТЦК. Повістки чоловіками видавали в спортивних залах та зонах відпочинку. Одеса — не стала виключенням. Крім того, в соціальні мережі потрапило відео, де представники ТЦК зупинили громадський транспорт в Одесі, щоб “перевірити” чоловіків. Про те, чи законні такі дії представників центрів укомплектування під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Одеса розповів голова Одеського обласного ТЦК Олександр Охріменко.

“Коментарі” писали, що одеські правоохоронці викрили працівника ТЦК в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон України. За скоєне йому загрожує до дев’яти років ув’язнення. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися