Плавець з Одеси встановив рекорд України: деталі

Одеський спортсмен показав свій кращий результат на чемпіонатах Європи

Одеський спортсмен Вадим Науменко посів 7-е місце в двох видах програми на чемпіонаті Європи на короткій воді, який завершився в румунському Отопені. Це його кращий результат в кар’єрі. 

20-річний Вадим Науменко добився цих результатів на дистанції 200 м і в комбінованій естафеті 4x50 м. Крім того,  в індивідуальному виді він встановив рекорд України, який тримався з 2009 року. Вадим покращив результат і Дениса Дуброва на 0,5 секунди: 1.55,59-1.56,09.

У фінальному запливі на дистанції 200 м комплексним плаванням Вадима НАУМЕНКА відділило від п’єдесталу 2,10 секунди. Бронзову медаль завоював Данас Рапсіс з Литви (1.53,49), а чемпіоном став британець Дункан Скотт (1.50,98), якому лише на 0,14 секунди не вистачило, щоб побити рекорд Європи.

У попередніх запливах і на півфінальній стадії Вадим Науменко також показав 7-й результат (1.56,14 і 1.56,12 відповідно)

Раніше “Коментарі” писали, що спортсменка з Одеси завоювала срібло Чемпіонату світу з добового бігу. У Федерації легкої атлетики України зазначили, що історична подія. Олена Шевченко здобула срібну нагороду, оновивши рекорд України. Результат спортсменки – 254.463 кілометра.

Нагадаємо, що на минулому тижні пройшло чемпіонат України з дзюдо серед молодших юнаків та дівчат до 15 років. Змаганні відбулися в Ужгороді, у спорткомплексі “Зінедін”. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Коментарі” писали, що вихованці одеської школи “Крижинка” завоювали 5 медалей, одна з яких золота, на міжнародних змаганнях, які пройшли в Оломоуці і Софії. Про це повідомили у відділенні національного олімпійського комітету України в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися