Загроза з Чорного моря: чи є ракетоносії в акваторії моря

Три години потрібно, щоб вивести споряджені ракетоносії

Сьогодні зранку, 17 грудня, російські окупанти вивели в Чорне море військові кораблі. Так, станом на 8.00 в Чорному морі знаходиться 1 ворожий корабель. Про це повідомили у Військово-морських силах Збройних сил України. Крім того, ворог також вивів з пунктів базування один корабель в Азовське море та ще чотири в Середземне, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет. Щоб вивести додаткові ракетоносії на чергування, потрібно всього три години.

“За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря – 16 суден, з них 6 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 19 суден, з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні ВМС. 

Нагадаємо, що сьогодні вночі російські окупанти черговий раз атакували південь України. Ворог втретє за цей тиждень обстріляв Одещину ударними безпілотниками. Про це повідомили в Одеській ОВА.  Загалом сили протиповітряної оборони на Одещині збили 9 БпЛА типу "Shahed-136". Однак, один із збитих безпілотників впав у житловий квартал в Одеському районі та вибухнув. 

“Коментарі” писали, що вперше у світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

Крім того, президент України Володимир Зеленський повідомив, у Чорноморського флоту РФ вже немає тотального впливу, адже українські військові частково знищили російський флот. Відтепер ворожі кораблі не можуть повністю домінувати у Чорному морі. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу Fox News.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися