Українські військові знищили частину флоту РФ в Чорному морі

Україна досягла успіху в Чорному морі

Президент України Володимир Зеленський повідомив, у Чорноморського флоту РФ вже немає тотального впливу, адже українські військові частково знищили російський флот. Відтепер ворожі кораблі не можуть повністю домінувати у Чорному морі. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу Fox News.

“Щодня я думаю, що ми досягли успіху. У Криму ми досягли успіху на Чорному морі. Ми дійсно знищили частину російського флоту. Вони не мають такого тотального впливу на Чорноморський регіон", — зазначив глава держави.

Нагадаємо, що вперше в світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

Раніше “Коментарі” писали, що президент України Володимир Зеленський зазначив, що Чорне море має стратегічне значення не лише для сусідніх країн, але й для всієї Європи, Близького Сходу та глобальної продовольчої безпеки. Про це у своєму Telegram-каналі написав президент.

Зазначимо також, що  під час шторму в Чорному морі судно PALLADA, яке вийшло з портів Великої Одеси, розламалось навпіл біля берегів Туреччини. Відомо, що крах стався поблизу порту Ереглі провінції Зонгулдак. Хвилі у цьому районі досягали висоти 5 м. На момент аварії на суховантажі перебували 13 людей екіпажу. Усіх вдалося евакуювати. Про це повідомляє Генеральна морська дирекція Туреччини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися