В Чорне море окупанти вивели ворожі кораблі: чи є ракетоносії

Три години потрібно, щоб вивести споряджені ракетоносії

Сьогодні зранку, 18 грудня, російські окупанти вивели в Чорне море військові кораблі. Так, станом на 8.00 в Чорному морі знаходиться 2 ворожих кораблі. Про це повідомили у Військово-морських силах Збройних сил України. Крім того, ворог також вивів з пунктів базування один корабель в Азовське море та ще чотири в Середземне, серед яких 2 носії крилатих ракет "калібр", загальний залп до 16 ракет. Щоб вивести додаткові ракетоносії на чергування, потрібно всього три години.

Нагадаємо, що  вночі російські окупанти черговий раз атакували південь України. Ворог втретє за цей тиждень обстріляв Одещину ударними безпілотниками. Про це повідомили в Одеській ОВА. Загалом сили протиповітряної оборони на Одещині збили 9 БпЛА типу "Shahed-136". Однак, один із збитих безпілотників впав у житловий квартал в Одеському районі та вибухнув. 

“Коментарі” писали, що вперше у світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

Крім того, президент України Володимир Зеленський повідомив, у Чорноморського флоту РФ вже немає тотального впливу, адже українські військові частково знищили російський флот. Відтепер ворожі кораблі не можуть повністю домінувати у Чорному морі. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу Fox News.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися