Дефектна партія китайських силіконових чашок могла потрапити на Одещину

Товар експортувались з Республіки Словенія

Вчора до групи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах надійшло попередження, щодо високого вмісту летючих компонентів і сильного неприємного запаху в силіконових чашках з ручками. Партія товарів з Китаю могла потрапити на полички українських магазинів. Вони експортувались з Республіки Словенія. 

“Звертаємося до операторів ринку: в разі виявлення вказаної партії товару в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області”, - йдеться в повідомленні. 

Контакти відомства: 

65042, м. Одеса, вул. 7-а Пересипська,

6, +380 (48) 716 13 01, 

[email protected].

Раніше “Коментарі” писали, що на одеські прилавки могла потрапити небезпечна партія мандаринів. Так, до групи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах надійшло попередження, що в цитрусових з Єгипту виявили небезпечний диметоат. Про це повідомили в Головному управління Держпродспоживслужби в Одеській області. 

“Коментарі” писали, що до одеських магазинів могла потрапити німецька кава, яка здатна викликати біль у животі та погіршення зору. Згідно з повідомленням системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів, в імпортованій органічній зеленій каві виявили інсектицид хлорпірифос. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Нагадаємо, що на прилавки Одеси потрапила партія авокадо з Перу, у якому виявили кадмій. Він та його сполуки є надзвичайно токсичними навіть у незначних концентраціях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися