В Одесі розглянуть питання щодо демонтажу пам’ятника Пушкіну

Історико-топонімічна комісія міської ради рекомендувала демонтувати пам'ятник

В Одесі на сесії міської ради розглянуть питання щодо демонтажу пам’ятника Пушкіну в центрі міста. Про це розповіла на своїй сторінці в Фейсбук депутат Юлія Чухало.

Зазначимо, що 4 грудня за зверненням депутатки Одеської облради ОВА звернулася листом до міськради щодо демонтажу пам'ятника Пушкіну біля музею на Пушкінській, 13, а вже 18 грудня історико-топонімічна комісія міськради рекомендувала демонтувати монумент.

“Для мене досить дивно, що на другий рік повномасштабного вторгнення рф, досі продовжується по особливому відокремлення російської культури. 24 лютого 2022 року мало би вже точно розставити всі крапки. Сподіваюсь, що зараз процес реорганізації Музею також пришвидшиться”, - написала депутат.

Крім того, за її словами, на музей Пушкіна минулого року витратили з бюджету близько 900 тисяч гривень, а цього року трохи більше мільйона гривень. Працює в установі - 7 людей. 

Нагадаємо, що в Одесі новим яблуком розбрату став пам'ятник поету Олександру Пушкіну, а також вулиця, яка назвала в його честь. 30 листопада у Медіацентрі Одеса відбувся круглий стіл на тему “Одеса на війні: питання до Пушкіна” навколо питання “Що треба робити із пам’ятником російському поету в центрі Одеси”.

Раніше “Коментарі” писали, що мер міста Геннадій Труханов заявив, що пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну не треба прибирати з площі поряд з Одеською міською радою. За його словами, Пушкін є відомим поетом, якого "люблять і поважають" в Україні та всьому світі. Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода. Проте остаточне рішення завжди залишатиметься за громадою



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися