На Одещині працюватиме мобільний флюорографічний кабінет: які послуги доступні

Апарат будуть використовувати для проведення профілактичних оглядів населення Одеської області

Одеський обласний центр соціально значущих хвороб отримав новий мобільний флюорографічний кабінет. Про це повідомили на сайті відомства. 

Так, кабінет флюорографічний рухомий, оснащений сучасним цифровим рентгенівським апаратом — системою для діагностики. Апарат має вищу швидкість обробки інформації, дає можливість збільшити кадр, покращити якість, роздрукувати та одразу показати знімок хворому. Така функціональність зменшує час на діагностику та суттєво підвищує якість надання медичної послуги.

У центрі зазначили, що апарат будуть використовувати для проведення профілактичних оглядів населення Одеської області з метою раннього виявлення туберкульозу легенів, пухлинних захворювань органів грудної клітини та захворювань серцево-судинної системи.

“Департамент охорони здоровʼя ОДА звертає увагу населення, що навіть під час війни важливо стежити за станом свого здоров’я та вчасно звертатися до лікаря. Якщо ви в безпечному місці, не відкладайте лікування на потім та піклуйтеся про себе”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що в Одесі почав працювати ангіограф. Обладнання встановлене в міській клінічній лікарні №10. Про це повідомили в Одеській міській раді.  Сучасна стаціонарна ангіографічна система дозволяє виконувати життєрятувальні інтервенційні втручання при гострому інфаркті міокарда та інсульті — коронарну ангіографію, коронарне стентування, балонну ангіопластику, тромбестракцію тощо.

Крім того, 15 грудня відбулось урочисте відкриття кисневої станції на території Овідіопольської лікарні, яке відвідали заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов та заступник директора Департаменту охорони здоровʼя ОВА Оксана Рокунець- Сорочан. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися