В Одеській області почали ремонт мосту через канал Кофа: коли завершать роботи

Міст через канал Кофа — важлива стратегічна артерія півдня Одеської області

В Ізмаїльському районі розпочали комплексний ремонт мостової споруди, яка перетинає канал Кофа. Роботи вже активно ведуться на автодорозі Т-16-07, яка з'єднує Ізмаїл, Кілію та Вилкове. Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Зараз спеціалісти активно демонтують застарілі частини моста, фрезерують старе дорожнє покриття та виконують інші необхідні роботи.

В рамках реконструкції планується не просто ремонт, але й зміцнення всіх ключових елементів моста: новий дорожнє покриття, системи водовідведення, сепаратори та укріплення узбіччя. Ці роботи мають зробити міст надійним та безпечним для транспортного руху.

Міст через канал Кофа є незамінним з'єднанням для південної частини Одеської області. Його реконструкція спростить життя мешканцям Ізмаїла та Кілії, а також підсилить зв'язок між портами області. Варто зазначити, що ця дорога має критичне значення для розвитку регіону.

Міст збудований в 60-ті роки минулого сторіччя. У 2021 році, через аварійний стан його було перекрито для руху всіх видів автотранспорту. Плануємо виконати ремонтні роботи  до кінця 2024 року, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, Подільський район в Одеській області взявся за відновлення 8 кілометрів дороги Р–71, яка має важливе значення для транспортної логістики України. В процесі відновлення використовується експериментальний підхід, який включає змішування цементу з екологічним матеріалом — золою.

Також “Коментарі” писали, що на трасі Одеса — Рені (м. Бухарест) стартували роботи з влаштування тонкошарового покриття за допомогою технології ЛЕМС (лита емульсійно-мінеральна суміш). Ця технологія призначена для збереження дорожнього покриття та попередження його передчасного руйнування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися