В Одесі перейменують вулиці на честь загиблих українських військових: які саме

Це рішення ухвалено на засіданні історико-топонімічної комісії

В Одесі планують перейменувати ще дві вулиці на честь загиблих українських військових. Це рішення ухвалено на засіданні історико-топонімічної комісії міськради, тепер його має затвердити сесія. 

Зокрема, мова йде про вулицю Марії Демченко в районі Дачі Ковалевського. Вулицю планують перейменувати на честь Дениса Максишка. Він служив командиром батареї 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, загинув 14 березня 2022 року під Миколаєвом.

Вулицю Каманіна на Великому Фонтані планують назвати ім'ям Валерія Самофалова - матроса 137-го окремого батальйону 35 бригади морської піхоти ВМСУ, загинув 5 березня 2022 року в Миколаївській області.

Раніше “Коментарі” писали, що 7 грудня завершилося значуще електронне обговорення питань перейменування 14 об'єктів топоніміки в Одесі. Процес голосування відбувався на інтерактивному вебпорталі "Соціально активний громадянин" за допомогою електронного сервісу "Громадське обговорення". Про це повідомляє Одеська міська рада.

Нагадаємо, що 1 жовтня в Одесі завершилося голосування, щодо перейменування деяких вулиць міста. Голосування проводилося на вебпорталі Одеської міської ради "Соціально активний громадянин" у спеціальному електронному сервісі "Громадське обговорення". 

Крім того, в Одесі знову підняли питання щодо перенесення пам'ятника Пушкіну. Зокрема, депутат Одеської міської ради підкреслив, що найближчим часом в Одесі можуть перейменувати вулицю Пушкінську та прибрати звідти пам'ятник Пушкіну.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися