Згадався танкер Delfi: екс-капітану порту «Південний» пред'явили підозру в недбалості

Розлив нафти з танкера заподіяв шкоди на понад 7 мільйонів гривень

Розслідування справи стосовно "дрейфування" танкера Delfi біля берегів Одеси триває вже не перший рік. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію прокуратури Одеської області, правоохоронці вручили підозру колишньому начальнику порту "Південний".

Згідно з рішенням представників Приморської окружної прокуратури, екскапітана хочуть перевірити на предмет службової недбалості, яка могла призвести до подальшого самостійного "дрейфування" танкера і розливу нафтопродуктів в Чорне море.

Слідчі стверджують, що відповідальністю саме начальника порту "Південний" у листопаді 2019 року було оцінка загроз щодо ймовірної надзвичайної ситуації, пов'язаної зі скандальним танкером Delfi. Під час перевірки всієї інформації, було з'ясовано, що судно для перевезення нафти перетнуло водні кордони України без необхідної документації. До того ж на борту не було достатньої кількості представників екіпажу, яка прописана інструкцією.

Все це, на думку слідчих, може перебувати в зоні відповідальності колишнього керівника порту.

Танкер Delfi в Одесі фото

Нагадаємо, шторм майже дворічної давності — в листопаді 2019-го — зірвав вантажний танкер Delfi з якоря у порту "Південний" і пішов із ним до туристичного пляжу "Дельфін". В результаті отриманих пробоїн судно дало течу, через що в море потрапила значна частина нафтопродуктів.

До слова, Delfi прийшов до України під молдавським прапором. Підняти його з мілини у "Дельфіна" вдалося трохи менше, ніж через рік — у вересні 2020-го.

Згідно з оцінкою правоохоронців, мінімальний збиток, нанесений витоком нафти, становить близько 7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що суховантаж із Туреччини, який йшов до Чорноморська за зерном, заглох в Мармуровому морі. Що сталося, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися