Скандального одеського суддю відправили у відставку: виправдовував Труханова і звірства міліції — ЗМІ

У Малиновському районному суді Одеси Віктор Корой пропрацював 28 років

Відомий своїми кілька резонансними слухань суддя Малиновського районного суду Одеси Віктор Корой був відправлений у відставку Вищою радою правосуддя. Таку інформацію передає видання "Думська", посилаючись на прес-службу ВСП.

У Раді також зазначили, що відставки, нібито, попросив сам Корой, бажаючи піти на заслужений спокій. Це й не дивно, адже в цілому він почав працювати ще в 1978 році. Правда, тоді він ще й не мріяв про звання судді, а трудився на заводі "Нептун" в якості фрезерувальника. Однак в 1986 році він закінчив навчання в Одеському національному університеті ім. Мечникова, а в 1993-му — став працювати в згаданому вище Малиновському суді.

Суддівству Корой віддав 28 років. За цей час він зумів "виділитися" кількома серйозними скандальними справами. За інформацією "Думської", у 2015 році він входив до складу колегії, яка розглядала події 2 травня 2014 року в Одесі. Нагадаємо, тоді суд намагався вирішити вийти проросійськи-налаштованим громадянам на свободу завдяки заставі.

Тоді це викликало серйозне обурення патріотичної частини суспільства, в результаті чого судді навіть планували звільнятися. При цьому, звісно, будь-які розмови про можливість застав для любителів "руского міра" були закінчені. Втім, дуже швидко колегія розпалася, а заяви про відставку були суддями відкликані.

Розглядав Віктор корою і так зване "справа гексогенових нашийників" — групи людей, які нібито хотіли надягати на багатіїв Одеси нашийники з вибуховою речовиною, таким способом вимагаючи грошей. Однак, як стверджують журналісти, справа практично "стоїть на місці" з 2015 року. А через вихід судді Короя на пенсію, її розгляд і зовсім повинні почати з самого початку.

У 2016 році стався ще один резонанс — з-під варти були відпущені кілька колишніх міліціонерів, які раніше працювали в Роздільнянському РВВС. Їх звинувачували в жорстокому поводженні з підозрюваними. Незважаючи на те, що Віктор Корой визнав провину підсудних, в його постанові відсутній момент із обмеженням їхньої свободи. На думку судді, ці люди здатні "реабілітуватися", що не перебуваючи у в'язниці.

Одним із найгучніших, звісно, судових процесів за участю Віктора Короя стало так зване "справа Краяна". Нагадаємо, йдеться про можливе заволодіння 92 мільйонами гривень із місцевого бюджету Одеси завдяки купівлі будівлі заводу на вулиці Косівській. Тоді, у 2019 році, всіх фігурантів справи, включаючи главу міста Геннадія Труханова, суд виправдав. Цікаво, що в 2021 році в Вищому антикорупційному суді розглянули апеляцію з приводу цієї справи, дозволивши дати йому повторний хід.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, хто з чиновників Одеської області роз'їжджає на автомобілі вартістю понад мільйон гривень, ймовірно придбаному за бюджетні гроші. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися