В Одесі почали "полювання" на продавців нелегальних ялинок

В Одесі продавали ялинки з порушеннями

В Одесі триває операція “Новорічна ялинка”. Держінспектори вже виявили порушення порядку збуту новорічних дерев у Хаджибейському районі Одеси – продаж ялинок здійснювали без наявних бирок на деревах. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу 

“Відносно порушника складений протокол за ч.1 статті 88-1 КУпАП, який буде направлений до районного суду для винесення рішення”, - йдеться в повідомленні.

У відомстві також зазначили, що державні інспектори щодня проводяться роз’яснювальні роботи щодо порушень під час реалізації хвойних дерев.

“Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на кожному дереві повинний бути електронний чип”, - зазначили у відомстві.

Нагадуємо, що купуючи ялинку, люди можуть звернутись до продавця з вимогою надати документи для того, щоб переконатись, що купують новорічну ялинку без порушення вимог закону.

Раніше “Коментарі” писали, що залишились кілька тижнів до Нового року, тому в Одесі розпочали свою роботу ялинкові базари. Кожен охочий може знайти собі дерево до душі та до гаманця. Щоб придбати новорічну красуню можна завітати за наступними адресами.

“Коментарі” також повідомляли, що для того, щоб перевірити законність походження ялинки, необхідно на сайті ввести номер з етикетки, що прикріплена до ялинки. У випадку, якщо така етикетка на дереві або ж інформація за номером в системі відсутня — ваша ялинка може виявитися нелегальною. Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу попередила, що за продаж нелегальних ялинок та їх порубку існує як адміністративна так і кримінальна відповідальність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися