Новорічні ялинки в Одесі: як обрати “правильну”

Легально вирубана ялинка обов'язково має бути з чіпом і штрих-кодом

Передноворіччя завжди було часом веселої метушні, адже кожен очікував від свята, як і у від усього прийдешнього року чогось доброго, приємного, майже магічного. Вже другий рік - трохи по-іншому. Війна є війна. І все ж багато людей прагне зробити зимові свята святковим, насамперед для дітей, та й собі подарувати трохи небуденності. Тому прихильники живих лісових красунь поспішають на ялинкові базари. Але – як купити “правильну”ялинку?
Для того, щоб перевірити законність походження ялинки, необхідно на сайті ввести номер з етикетки, що прикріплена до ялинки. У випадку, якщо така етикетка на дереві або ж інформація за номером в системі відсутня — ваша ялинка може виявитися нелегальною.
Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу попередила, що за продаж нелегальних ялинок та їх порубку існує як адміністративна так і кримінальна відповідальність.
“Відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка тягнуть за собою накладення штрафу”, - йдеться в повідомленні.
Штраф:
на громадян від 510 до 1 020 гривень;
на посадових осіб від 2 550 до 5 100 гривень.
“Коментарі” писали, що в Одеській області правоохоронці затримали чоловіка, який почав готуватися до опалювального сезону, вирубуючи акації в лісовому масиві. Наразі правопорушнику повідомили про підозру. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.
Крім того, поліцейські викрили трьох жителів Ізмаїльського району у незаконній порубці насаджень на Кислицькому острові. Правопорушники спилили софору, акацію та ясен. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися