Від корабля “Новочеркаськ” залишився лише скелет: подробиці

Юрій Ігнат розповів про знищення ворожого десантного корабля "Новочеркаськ"

Українські військові вщент розбомбили російський корабель “Новочеркаськ”. Від знищеного судна залишився лише скелет, обгоріло все. Крім того, захисникам також вдалося ліквідували окупантів, які перебували всередині та поруч із ним. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Вже з’явились фото – там скелет один залишився від цього корабля, обгоріло все, фактично вщент. Після такого вибуху, зрозуміло, що не лише сам корабель повністю знищений, можливо ще й портова інфраструктура, можливо й судна забезпечення, які були поруч, точно й екіпаж корабля, який знаходився поруч і в самому кораблі. Це дуже потужна подія. Ми знищили і корабель, і окупантів, завдяки чітко скоординованим діям. Командувач Повітряних сил подякував усім причетним, хто займався підготовкою цієї операції, хто її виконував, це відповідно й Збройні Сили, й інші Сили оборони, які брали участь у плануванні, і льотчики з тактичної авіації крилатими ракетами довели справу до кінця, зробивши те, що вже, мабуть, усі бачили", – зазначив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Крім того, великий десантний корабель “Новочеркаськ”, який згорів у бухті тимчасово окупованої Феодосії 26 грудня, російські окупанти останнім часом використовували для забезпечення власної логістики та перевозили на ньому боєприпаси. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися