В Одесі волонтери долучилися до святкової акції зі здачі донорської крові

В Україні існує велика потреба донорства крові для порятунку захисників

Різдвяна атмосфера панувала сьогодні в міському відділенні переливання крові. Тут за підтримки проєкту “Донор Одеса” представники благодійного фонду “Добрий Самарянин” провели святкову акцію зі здачі донорської крові. Про це повідомили в Одеській міській раді.

“Сьогодні, коли існує постійно висока потреба в донорській крові, ми дякуємо кожному донору, який допомагає рятувати життя, а також медикам, які забезпечують стабільну роботу відділення трансфузіології для забезпечення потреб пацієнтів у донорській крові” - зазначив очільник міського Департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян.
З початку повномасштабної війни завдяки роботі проєкту “Донор Одеса”  здійснено близько 7000 донацій крові.

Раніше “Коментарі” писали, що через війну в Україні сильно зростає потреба в донорах крові. Так, поліцейські з Одеської області долучились до донації та здали кров для постраждалих у війні українців. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Нагадаємо, що інспектори патрульної поліції також стали донорами крові. Правоохоронці закликають усіх громадян долучитися до рядів донорів та прийти на збір крові. Ця благородна справа дозволяє рятувати життя та допомагати тим, хто потребує медичної допомоги. Вони підкреслюють важливість регулярного донорства та висловлюють вдячність усім, хто вже долучився до цієї справи.

Крім того, протягом першого тижня акції "Здай кров – врятуй життя", в Одесі зібрали понад 30 літрів донорської крові. З огляду на значну кількість охочих стати донорами, було складено графік здачі крові на наступні тижні. Про це повідомляє Одеська міська рада. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися