Скандальне будівництво на Торговій розширюється: що вирішила Одеська міськрада

На руїнах старого будинку хочуть облаштувати багатоповерхівку із розважальною інфраструктурою

Депутати Одеської міської ради на засіданні комісії з питань землеустрою розглядали питання про передачу земельної ділянки по вулиці Торговій в оренду одному із забудовників. Як передають "Коментарі Одеса", посилаючись на "Українську службу інформації", на отримання додаткової території претендує фірма "Некст Джен Девеломпент".

Нагадаємо, що раніше по вулиці Торговій розташовувалися громадські лазні. Пізніше їх знесли, почали нове будівництво, але сталося непередбачуване — через дії забудовників завалилася частина багатоповерхового будинку, що знаходився по сусідству. Незважаючи на те, що компанія переселила місцевих жителів в інші квартири (за свій рахунок), цей момент залишив в серцях одеситів не найкращі спогади.

Тепер же в "Некст Джен Девелопмент" клопочуть про те, щоб отримати ділянку за адресою: Торгова, 20, де знаходяться руїни того самого будинку. Компанія претендує на оренду 0,1 га землі для початку нового будівництва — у планах зведення нової багатоповерхівки з відповідними об'єктами для розваг.

Скандальное строительство на Торговой расширяется

Нагадаємо, що ділянка за адресою: Торгова, 22 розміром 0,2157 га була орендована забудовником ще у 2018 році.

Цікаво, що зараз у фірмі хочуть, аби цільове призначення земельної ділянки було змінено. Замість експлуатації адміністративно-офісних будівель "Некст Джен Девелопмент" тепер готові будувати багатоквартирні житлові будинки.

Втім, депутати Одеської міськради поки не готові відповісти на запит компанії однозначно. Повідомляється, що питання зі зверненням фірми було розглянуто на комісії, але тимчасово відкладений. Судячи з усього, чиновникам доведеться вивчити ряд документів, щоб прийняти остаточне рішення.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в управлінні капітального будівництва Одеської міськради вирішили відбудувати комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу №5. На всі ремонтні роботи збираються витратити більше 36 млн гривень. Які саме зміни чекають ДЮСШ, читайте в нашому матеріалі.

Також на сайті ви можете дізнатися, яким чином чолі Бюро економічної безпеки України вдалося роздобути квартиру в "Аркадії" вполовину нижче ринкової вартості. Деталі — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися