В Одесі екстрено законсервували одну з будівель: в чому причина

Частина стіни в будинку на вулиці Болгарській обвалилась

В Одесі завершено екстрені консерваційні заходи щодо відновлення частини стіни заднього фасаду багатоквартирного будинку за адресою вул. Болгарська, 18. Роботи були проведені через обвалення фронтону стіни, спричиненого негодою 25-26 листопада. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Аварійна ситуація виникла через негоду, що включала поривчастий вітер та інтенсивні опади. За результатами обстеження та консультацій із фахівцями, було вирішено негайно розпочати роботи зі відновлення будинку. 

Укладений договір із підрядною організацією та виконання ними необхідних робіт забезпечили її довгостроковий функціональний стан.

Підрядник розібрав залишки кам’яної кладки з руйнованих ділянок стін, здійснив мурування із вапнякового каменю, відновив частину покрівлі та встановив дерев'яну конструкцію, покриту плитами OSB. Ці заходи спрямовані на відновлення структурної цілісності та забезпечення безпеки будівлі.

Нагадаємо, після тривалої негоди, яка обрушилась на Одесу, місто опинилося під численними наслідками стихійного лиха. За три доби, до ранку 29 листопада 2023 року, зафіксовано повалення 310 дерев та 90 великих гілок, а кількість заявок про пошкодження ще продовжує зростати. 

Крім того, за три доби стихія на Одеській області призвела до значної кількості пошкоджень енергетичної інфраструктури. Фахівці ДТЕК докладають максимум зусиль, щоб відновити світло в будинках клієнтів, попри замети та шквальний вітер. За цей період вдалося відновити світло в 651 населеному пункті для 523 тисяч родин, а також відремонтувати 2 946 ліній та 6 259 підстанцій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися