На Одещині під'єднали 236 об’єктів зеленої генерації: подробиці

Загальна потужність підключених об’єктів – 65 МВт

Співробітники ДТЕК: Одеські тепломережі нараз допомагають створювати в Одеській області умови для зростання кількості автономних джерел відновлювальної енергії. Енергетики підключають такі об’єкти до мережі. Кожен новий підключений об’єкт "зеленої" генерації – це внесок у проходження складної зими та трансформацію української енергетики в найближчому майбутньому.

Загалом за поточний рік енергетики підключили до електромереж 236 об’єктів зеленої генерації – сонячних електростанцій. Загальна потужність підключених об’єктів – 65 МВт.

“Попри війну і зосередження зусиль на відновленні зруйнованого ворогом, ми продовжуємо наші проєкти розвитку мереж. Це дозволяє підключати та використовувати нові об'єкти відновлювальної енергетики. Чим більше сонячних та вітрових електростанцій буде в Україні, тим наша енергосистема стане більш енергонезалежною та гнучкою”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що на Одещині до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 1315 котелень, 1908 км теплових мереж, 248 об’єктів водопостачання, 8867 багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садочків, 623 учбових закладів, 399 закладів охорони здоров’я. Заготовлено майже 50 тисяч тонн посипкового матеріалу, 321 одиниця спеціалізованої техніки готова до роботи.

Крім того, з 13 листопада в Одесі розпочався опалювальний сезон. У першу чергу до централізованого опалення будуть підключені об’єкти соціальної інфраструктури (лікарні, школи, садочки та ін.), згодом - житловий фонд. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися