Російські кораблі втекли з Феодосії: Братчук пояснив причину

Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами

Повітряні сили ЗСУ завдали удару по великому десантному кораблі “Новочеркаськ”. Наразі росіяни будуть ховатись. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук. 

Йдеться про мінний тральщик "Александрит", рятувальний буксир "Капітан Гур’єв", і ще один військовий корабель, який теж з Феодосії просто втік. Тому простріляна мішень, розвідана, і операція проведена суперово", - зазначив речник Української добровольчої армії Південь.

Що відомо про ВДК "Новочеркаськ"  

ВДК "Новочеркаськ" — це представник проєкту 775, який був спроєктований та побудований соціалістичною Польщею для СРСР у період з 1975 до 1991 року. Його основною характеристикою була здатність виконувати місії в океанському просторі. Цій же лінії належав і український корабель "Костянтин Ольшанський", який був захоплений російськими військами у Криму в 2014 році.

Нагадаємо, що пілоти повітряних сил ЗСУ знищили великий десантний корабель РФ. Атакували "Новочеркаськ" в районі Феодосії крилатими ракетами. Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.  

Крім того, великий десантний корабель “Новочеркаськ”, який згорів у бухті тимчасово окупованої Феодосії 26 грудня, російські окупанти останнім часом використовували для забезпечення власної логістики та перевозили на ньому боєприпаси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися