В Берліні одну з площ назвали на честь Одеси: деталі

Одеса налагодила партнерські відносини з Берліном

Сьогодні, 28 січня, мер Одеси провів онлайн-зустріч із мером округа Ліхтенберг паном Мартіном Шефером. Зазначимо, що початком партнерських відносин стало найменування однієї з площ Берліну в окрузі Ліхтенберг на честь Одеси. 

“Для нас велика честь започаткувати контакт із Одесою. Ми живемо в різних ситуаціях, але маємо спільні цілі - мати сильну громаду. Назвавши площу на честь вашого міста, ми хотіли показати, що громади повинні триматися разом”, - зазначив пан Шефер.

Крім іншого сторони обговорили досвід з міжнародного співробітництва, питання енергозабезпечення Одеси, пасажирських перевезень та освіти.

“Ворог намагається вкрасти у наших дітей дитинство. Але ми робимо все можливе, щоб наші діти мали безпечні умови для всебічного розвитку та освіти”, - сказав Геннадій Труханов.

Цікавою пропозицією стало налагодження партнерських відносин між освітніми закладами Одеси та Ліхтенберга

Раніше “Коментарі” писали, до рятувальників Одещини завітала делегація із Федеративної Республіки Німеччина. Представники організації "Ernstal Hilft E.v" вже довгий час надають гуманітарну допомогу місцевим вогнеборцям. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Крім того, ДТЕК, оператор системи розподілу електроенергії, отримав значущу гуманітарну допомогу для відновлення однієї з підстанцій на Одещині, яка зазнала руйнувань внаслідок ворожих ракетних обстрілів. Допомогу складають 10 одиниць енергетичного обладнання, яке було закуплено за кошти Фонду підтримки енергетики України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися