Перші успіхи: тенісистка з Одеси розпочала рік із перемоги над екс-першою ракеткою світу

Світоліна виграла в експершої ракетки в Окленді

Спортсменка з Одеси успішно відкрила новий тенісний сезон 2024. Так, перша ракетка України Еліна Світоліна успішно стартувала на хардовому турнірі серії WTA 250 у новозеландському Окленді.

Першою суперницею українки стала чемпіонка Australian Open-2018 і колишня перша ракетка світу Каролін Возняцкі (WTA 256). Загалом поєдинок спортсменок тривав 1 годину і 44 хвилини. За цей час Світоліна здобула упевнену перемогу у двох сетах. Зазначимо, що це була вже шоста очна зустріч тенісисток. На рахунку Світоліної тепер п'ять перемог.

Нагадаємо, що уродженка Одеси брала паузу у виступах через травму гомілкостопа. Їй знадобилося 4 місяці, щоб відновити здоров'я. 

“Для мене це був насичений 2023 рік. У мене було кілька чудових матчів і чудових перемог. Я дуже задоволена досягнутим рівнем. Тепер новий рік. У мене є ще більш високі цілі. Я дуже рада, що починаю новий рік із перемоги і спробую закріпити це", - прокоментувала Світоліна свою перемогу. 


Раніше “Коментарі” писали, що одеська тенісистка та перша ракетка України Еліна Світоліна отримала нагороду WTA Awards. Жіноча тенісна асоціація назвала 29-річну одеситку "Поверненням року". Зазначимо, що навесні минулого року спортсменка взяла невелику паузу в кар'єрі через вагітність. Але вже у квітні 2023 року одеситка знову повернулася на корт. 

Нагадаємо, що перша ракетка України Еліна Світоліна (№26 WTA) не виступить на турнірі WTA 1000 у Цинциннаті (США). У першому колі вона мала зустрітися з 33-річною експершою ракеткою світу, датчанкою польського походження Каролін Возняцкі (№632 WTA). Однак у день матчу Світоліна повідомила, що не вийде на корт через травму. Причиною відмови українки став біль у стопі, який турбував її ще після Вімблдону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися