Більше ніж 10 млн тонн вантажів експортовано морським коридором

Посилення експортної спроможності – головний інструмент економічного відновлення України

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили, що попри атаки ворога на портову інфраструктуру Придунав’я, з українських причалів на Дунаї  в 2023 році відправлено понад 30 млн тонн вантажів.

“Рішучі дії Збройних Сил України змусили росіян у Чорному морі перейти від наступального патрулювання до оборони. Це дало змогу розблокувати порти Великої Одеси і створити Український коридор для цивільних суден. Менш ніж за пів року цим коридором вже експортовано більше 10 млн тонн вантажів”, — йдеться в повідомленні.  

Крім того. Адміністрація морських портів має ретельний і затверджений план щодо реалізації цього Пріоритету підприємствами морегосподарського комплексу

Нагадаємо, що сумарні обсяги відвантажень з портів “Великої Одеси” після відновлення власними силами за підтримки союзників чорноморського транспортного коридору перевищили 10 млн. тонн. Про це повідомив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Раніше “Коментарі” писали, що тимчасовим українським морським коридором вже експортовано понад 10 млн т вантажів. Про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. Нагадаємо також, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися