В Одесі відновлюють будинки після ракетних атак: що вже зробили

Одеситам надають допомогу на відновлення пошкодженого житла

Протягом останнього тижня будинки одеситів майже щодня страждають від ворожих атак окупантів. Міська влада у кожному районі Одеси організувала роботу оперативних штабів, які консультують громадян щодо процедури отримання допомоги та приймають необхідні документи. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Комунальні служби здійснюють першочергові заходи з розбирання завалів, ремонту вікон, дверей і покриття дахів.

Зокрема, для мешканців будинку на вул. Пішеніна, 39, який постраждав від одного з останніх обстрілів, 37 вікон було закриті плівкою. Мешканцям 10 постраждалих квартир буде надана матеріальна допомога на встановлення нових склопакетів і вхідних дверей.

За рахунок міського бюджету силами ЖКС буде встановлено 135 листів шиферу на даху будинку.

Раніше “Коментарі” писали, що в Одеській міській раді повідомили, що містяни мають змогу подати заяву на отримання виплат за пошкоджене житло через Департамент надання адміністративних послуг Одеської мерії.  Для цього потрібно звернутись власнику/співвласнику житла або його уповноваженому представнику до будь-якого підрозділу ЦНАПу за адресами, які можна дізнатися в метаріалі. 

Нагадаємо також, що станом на сьогодні, 2 січня, в лікарнях міста знаходиться 13 мешканців міста, які постраждали внаслідок атак 29 та 31 грудня. З них три — в тяжкому стані.

Нагадаємо, що у новорічну ніч російські окупанти обстріляли Одещину дронами. Загалом атака тривала кілька годин. Сили оборони збили над регіоном 28 дронів типу Shahed. В результаті атаки в влучання у портову інфраструктуру. Пошкоджені щонайменше три багатоквартирні будинки, три приватні будинки, господарські споруди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися