В Одеській області скасували тендери на 360 мільйонів: подробиці

Загалом з жовтня 2023 року на Одещині перевірили 300 тендерів

У 2023 році, завдяки роботі групи "Прозорість і підзвітність", в Одеській області вдалося скасувати тендерів на суму понад 360 мільйонів гривень.Йдеться не про один десяток “запланованих” закупівель. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Починаючи з жовтня минулого року, коли група активно розпочала моніторинг в Одеській обладміністрації, було аналізовано понад 300 закупівель, що стосуються потреб місцевих громад регіону.

Серед визначних досягнень за цей період можна виділити:

  • Скасування 20 закупівель, загальною вартістю понад 360 мільйонів гривень.

  • Додаткова економія завдяки зниженню цін укладених договорів становить понад 5,9 мільйона гривень.

Цьогоріч продовжимо розпочату роботу з повного викорінення у посадовців бажання неефективно витрачати бюджетні кошти. У пріоритеті – наші Захисники і Захисниці, і звичайно – Перемога!, – зазначив Олег Кіпер. 

Тендери на Одещині

Керівництво Одеського району має намір будувати новий Центр безпеки громадян за 35,5 млн грн у селищі Маяки. Замовником робіт виступає департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОДА. 

Крім того, аналітики виявили тендер на закупівлю системи комп’ютерної томографії за завищеною ціною. Заклад охорони здоров’я регіону планував придбати обладнання за понад 23 млн грн. Детальний аналіз експертів Теруправління показав, що вартість томографа суттєво завищена, порівняно з іншими закупівлями аналогічного обладнання іншими замовниками. Зазначений тендер уже був укладено комунальним підприємством, і інформацію про нього розмістили на електронній системі публічних закупівель Prozzoro.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/3731


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися