На Одещині викрили посадовця Укртрансбезпеки, який "заробляв" мільйони на поборах із зернотрейдерів

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до 10 років

Працівники ДБР викрили та затримали посадовця Укртрансбезпеки, який заробляв мільйони, пропускаючи фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам.

2 січня оперативники спільно з колегами-правоохоронцями затримали старшого інспектора відділу в Одеській області Державної служби України з безпеки на транспорті під час отримання 7000 гривень хабаря. Раніше, наприкінці грудня минулого року, він отримав ще 15 000 гривень.


За вказану суму посадовець пропустив 22 вантажівки з зерном через контрольно-ваговий комплекс на автошляху міжнародного значення “Одеса - Рені”. Ціна розв'язання питання – 1000 гривень з кожної вантажної машини.

Наразі правопорушник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“Вирішується питання про повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу”, - йдеться в повідомленні. 

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Раніше “Коментарі” писали, що 15 грудня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування у справі щодо в.о. голови Комінтернівського райсуду Одещини. Посадовець був викритий на отриманні неправомірної вигоди у розмірі майже 50 тис. гривень. Про це повідомляє НАБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися