В Одесі пройшов мітинг біля будівлі ОВА: що вимагали люди

Активісти вважають, що влада виділяє недостатньо коштів на потреби ЗСУ

Сьогодні одесити знову зібралися на мирний мітинг проти безглуздих тендерів. Цього разу протест відбувся біля будівлі Одеської ОВА. Активістів та волонтерів не налякали ні дощ, ні вітер. Вони до останнього стояли з плакатами “Усі кошти на захист країни”. Про це пишуть місцеві ЗМІ. 

Так, деякі одесити вимагали, щоб гроші йшли не на телемарафон, а на допомогу військовим. 

"Я прийшов з вимогою перестати витрачати гроші на телемарафон. Тому що їх можна витратити на перемогу, на тих, хто на фронті. Телемарафон, на мою думку, ще й порушує права ЗМІ. А також вони створюють картинку, що у нас усе добре, але насправді це далеко не так", — каже одесит Єгор. 

Нагадаємо, що 21 грудня, одесити вже традиційно вийшли на протест до будівлі Одеської мерії. На Думській модна побачити плакати із такими гаслами: "Дрони рятують життя", “Скасувати недоречні закупівлі”, “Гроші на фронт, а не собі в кишеню”.

Крім того, 16 грудня біля мерії одна із мітингувальників вийшла до мерії босоніж з плакатом “ЗСУ мерзнуть”. На Думській площі зібралося близько ста осіб. Люди тримали в руках транспаранти “Кожна копійка — це життя захисника”, “Годі красти в ЗСУ” та інші.

Зазначимо також, що в Одеській ОВА відбулось чергове засідання групи із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю, де розглянули чергові сумнівні тендери. Понад 169 млн гривень — саме таку суму громади Одещини могли втратити через переплату на оголошених закупівлях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися