На Одещині понад 200 населених пунктів залишилися без світла: коли відновлять постачання

В Одеській області через негоду почало зникло світло

На Одещині енергетики ДТЕК ліквідовують наслідки негоди, що почалася з вечора 7 січня. Протягом доби спеціалісти відремонтували 16 повітряних ліній, 411 трансформаторних підстанцій та повернули світло для 22 668 родин у 73 населених пункти. Про це повідомили в пресслужбі компанії

Найбільше в області постраждали Подільський, Березівський та Роздільнянський райони. Станом на 9 годину ранку без світла залишаються 67 тисяч сімей у 236 населених пунктах.

Роботи ускладнюють погодні умови — ожеледь, дощ з переходом в сніг, намерзання льоду на проводах, пориви вітру. У таких умовах виникає небезпечне явище — “галопування проводів”, що додатково створює аварійні ситуації.

 

У разі відсутності світла можна звернутися: 

• приватні повідомлення на сторінці фейсбук;

• спеціальну форму на сайті в розділі “Відсутня електроенергія?”;

• чат-бот Telegram та Viber;

• або зателефонувавши за номерами кол-центру з мобільного +38 (068/095/073) 750 90 90 або стаціонарного телефону +38 (048) 705 90 90. Через велику кількість дзвінків лінії кол-центру можуть бути перевантажені.

“Коментарі” писали, що підрядні організації виконують снігоочисні роботи та обробляють автомобільні дороги Одещини. Всього працює 62 працівники та 45 одиниць техніки, ще 58 працівників та 39 одиниць техніки знаходяться на цілодобовому чергуванні.

Нагадаємо, що у комунальних підприємств та медзакладів під рукою понад 4000 генераторів. Щоб працювати попри перебої зі світлом. Готові й пункти незламності. Нині на території Одеської області їх працює 399, ще 413 готові розгорнути у разі потреби. У посиленому режимі й аварійні бригади енергетиків ДТЕК.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися