На Одещині через шторм застрягли перелітні птахи: що їм загрожує

Негода затримала на Тузлівських лиманах перелітних птахів

В національному парку “Тузлівські лимани”, що на Одещині, застрягли перелітні птахи. Через шторм світлокрилі крячки не змогли дістатися до Африки. Хоча їх рідня в цю пору року вже давно мешкає на іншому континенті. Про це повідомив еколог Іван Русев.

“Взимку, під час війни, шторм застав тендітних птахів - світлокрилих крячків. Їх рідня в цю пору року давно вже мешкають у Африки. Але два десятка таких птахів "застрягли" на Тузлівських лиманах під час шторму. Я їх знімав три дні тому”, - написав еколог.  

Він також зазначив, що доля цих птахів не дуже оптимістична, адже обувати їжу - переважно комах зараз практично неможливо. Птахам лишається тільки сідати на берег і шукати викинутий хвилями мотиль. Вони довго кружляли над мілководдями, але потужний вітер їх просто здував і вони полетіли над Чорним морем.

Світлокрилі крячки: що відомо

Гніздовий ареал крячка білокрилого складається з двох великих ділянок, одна з яких простягається від Угорщини та східної Польщі до верхньої Обі, а інша охоплює північно-східний Китай та сусідні території Росії. На зимівлю відлітають в помірні південні широти та тропіки. В Україні поширений нерівномірно на всій території, крім гір та Закарпаття.

Нагадаємо, що навіть попри нещодавній шторм у Чорному морі та хуртовину, яка вирує на Одещині, рожеві фламінго продовжують насолоджуватися життям у національному парку. В минулому місяця рожеві фламінго прилетіли в національний парк "Тузлівські лимани". Вчора еколог Іван Русєв повідомив, що птахи вирішили остаточно тут оселитися.

Раніше “Коментарі” писали, що на Одещині у національному парку “Тузлівські лимани” виявили дивовижне природне явище для цієї пори року – цвітіння пізньоцвіта анкарського, унікальної рослини з Червоної книги України. Місцеві мешканці називають його – брандушкою. Про це повідомили в пресслужбі заповідника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися