На площі Дерев'янка в Одесі встановили «берлінські подушки»: що це і навіщо (ВІДЕО)

Дрифтувати у одеситів на площі більше не вийде

Одеситів, які люблять швидкісну їзду в межах міста, доведеться засмутити. У середу, 7 вересня, працівники муніципальної дорожньої служби, встановили так звані "берлінські подушки" безпеки на площі Дерев’янка. Інформацію повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на публікації в місцевих ЗМІ.

Із допомогою подібних обмежувачів хочуть контролювати швидкісний режим автомобілів, які їздять в цьому районі. Повідомляється, що на цій ділянці дороги водії (чи не найчастіше в Одесі), незважаючи на наявні заборони, їздять на величезних швидкостях.

Окремі ж "лихачі" навіть дозволяють собі швидкісний дрифт, чим псують не тільки нерви випадкових перехожих-спостерігачів і покришки автомобілів, але і саме дорожнє покриття.

Відзначається, що подібні "подушки" набагато ефективніші, ніж вже досить знайомі багатьом одеситам "лежачі поліцейські". Головна відмінність — у габаритах обмежувачів. У ширину така "берлінська подушка" досягає 180 см, а в довжину — всі два метри.

Цікаво, що для громадського транспорту, а також для вантажівок такі дорожні "прикраси" не несуть ніякої шкоди, їх вдасться проїжджати без проблем. А ось водіям легкових авто доведеться скинути швидкість, щоб не сталося неприємностей.

Вартість однієї "берлінської подушки" дорівнює майже 30 тис. гривень. Тому установка обмежувачів на площі Дерев'янка є своєрідним експериментом: якщо із їх допомогою вдасться позбутися від місцевих "шумахерів", то вже в наступному році подібні "гаджети" з'являться і на інших одеських вулицях.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що ділянку державної дороги під Одесою (поряд з авторинком "Куяльник") буде відремонтовано за 109 мільйонів гривень. Кому дістався тендер і причому тут депутат міськради, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як планують обмежити швидкість на проспекті Шевченка, де недавно іномарка на смерть збила підлітка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися