Десятки мільйонів гриень потрібні на відновлення будинку в Одесі, що постражав під час обстрілу

Будинок на вулиці Середній в Одесі постраждав внаслідок російської атаки

Напередодні Нового року під ракетний обстріл потрапив будинок в Одесі на вулиці Середній. На щастя, опорні конструкції витримали. Проте станом на зараз цей об’єкт – один із найбільш проблемних. За інформацію, наданою експертами, протиаварійні роботи треба провести якомога швидше, аби уникнути обвалення будинку. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Мер Одеси Геннадій Труханов провів виїзну нараду за участю профільних муніципальних служб та будівельників. Сума, що потрібна на відновлення будинку, обчислюється в десятках мільйонів гривень та є непідйомною для ОСББ.

“Я буду ініціювати проведення позачергової сесії та виділення коштів з бюджету міста. Наразі визначаємося із потрібною сумою. Паралельно будемо шукати інші джерела співфінансування. Зробимо все можливе, аби допомогти мешканцям квартир та зберегти будинок”, - зазначив мер Одеси.

Раніше “Коментарі” писали, що російські окупанти завдали масованого удару по Україні на Новий рік. Постраждали багато обласних центрів, зокрема і Одеса. Під час ворожого обстрілу в місті було пошкоджено ряд будинків. Про це повідомили в Одеській міській раді.  В новорічну ніс будинок на вул. Академіка Заболотного отримав пошкодження даху та комунікацій. Мешканці багатоповерхівки залишилися без тепла, води, електрики та газу. 

В Одеській міській раді повідомили, що містяни мають змогу подати заяву на отримання виплат за пошкоджене житло через Департамент надання адміністративних послуг Одеської мерії.  Для цього потрібно звернутись власнику/співвласнику житла або його уповноваженому представнику до будь-якого підрозділу ЦНАПу.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися