Обережно, сирени: коли в Одесі перевірять міську систему оповіщення

Запустити звукові сигнали планують наступної середи, 15 вересня

У маленьких і великих населених пунктах України вже традиційним заняттям стала перевірка системи оповіщення громадян. Згідно інформації Одеської міської ради, чергова подібна акція запланована вже через тиждень — 15 вересня.

Чиновники відзначають, що запускати сирени в Одесі будуть всього лише протягом півгодини  із 14:00 до 14:30. За цей час планують по черзі перевірити, як працює система електросистема, а також місцеві гучномовці у різних районах міста.

Подібні дії входять до переліку, наданого планом основних заходів із цивільного захисту на 2021 рік. Вважається, що територіальна автоматизована система центрального оповіщення має час від часу проходити комплексну перевірку. Саме цим і займуться представники відповідальних служб в Одесі через тиждень.

Жителів і гостей Одеси просять зберігати спокій і не реагувати занадто гостро на переривчасті звуки сирен.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що вже з наступного понеділка, 13 вересня, вся Україна переміститься до "жовтої" зони карантину. Все тому, що багато областей за різними показниками епідеміологічної ситуації не відповідають вимогам "зеленої". Зрозуміло, подібні зміни не пройдуть непоміченими. Тому одеситам, як і жителям інших областей, варто приготуватися до повернення деяких обмежень в соціальному житті. Що саме зміниться, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як в Одеській області йдуть справи з коронавірусною захворюваністю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися