Одещина увійшла до трійки лідерів за кількістю придбаних автомобілів за бюджетні гроші

Випередили Одеську область тільки Київщина та Дніпропетровщина

Одеський регіон увійшов до ТОП-3 областей України, де витратили найбільше бюджетних коштів на придбання автомобілей. Про це повідомили в Nikcenter.
Загалом торік за бюджетні кошти в регіонах України придбали близько 3,5 тисяч легкових автомобілів на понад 3,6 мільярдів гривень.


Очолила рейтинг - Київська область. Майже половина коштів від загальної суми припадає саме на Київщину та столицю, адже саме тут розміщені найбільші покупці легкових автомобілів. Наприклад, торік АТ “Ощадбанк” замінив свій парк інкасаторських машин, а держпідприємство “Медичні закупівлі України” купило великі партії машин швидкої допомоги.
На другому місці серед регіонів – Дніпропетровська область, де витратили 192 млн грн на 191 машину.
На Одещині новий автопарк обійшовся у понад 152 млн грн. За Миколаївською областю – сьоме місце, тут витратили 118 млн грн на 103 легкових автівки.
Зазначимо, що саме Renault Duster стали найпопулярнішими автівками 2023 року серед бюджетників. Передусім, “дастери” скуповувала поліція, але не гребували відносно недорогими позашляховиками надзвичайники, медики та місцеві органи влади. Ціна на нові такі кросовери, вироблені румунським та турецьким заводами французької компанії, коливалися від 700 тисяч до мільйона гривень.
“Коментарі” писали, що жителя Одеси підозрюють у протиправних діях після того, як він допоміг клієнту придбати автомобіль на американському аукціоні, а потім перепродав авто іншій особі. Поліцейські розпочали розслідування даної шахрайської схеми. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися