Попри шторм: в Чорному морі виведений на бойове чергування фрегат "адмірал Макаров"

Три години потрібно, щоб вивести споряджені ракетоносії

Незважаючи на шторм, російські окупанти збільшили корабельне угруповання в Чорному морі до 13 одиниць, серед яких 5 великих десантних кораблів і 1 надводний ракетоносій. Про це повідомили у Військово-морських силах Збройних сил України
Станом на ранок 14 січня:
- В Чорному морі 11 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет.;
- в Азовському морі 1 ворожий корабель;
- в Середземному морі 2 ворожі кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет.

“За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря – 15 суден, з них 5 рухались з протоки Босфор; до Чорного моря - 13 суден з них 7 продовжили рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні ВМС

Військові закликали не ігнорувати сигнали “Повітряної тривоги”.


Нагадаємо також, що у Чорному морі залишається підвищена мінна небезпека, проте “зерновий коридор” продовжує функціонувати. Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк під час телемарафону “Єдині новини”

Коментарі” писали, що вперше у світі в Чорному морі почав діяти флот морських дронів — і це український флот. Про це стало відомо під час виступу президента України Володимира Зеленського на саміті Парламентської асамблеї організації Чорноморського економічного співробітництва.

Зазначимо, що розмінування акваторії Чорного моря — одне з важливих питань півдня України, яке потребує термінового вирішення. Це необхідно перш за все для більш безпечного проходження цивільних суден морським коридором, проте для цього необхідна допомога міжнародних партнерів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися