На Одещині зросла кількість отруєнь чадним газом

У зимову пору року отруєння чадним газом стає дуже поширеним явищем

За останній тиждень через значне похолодання в Одеському регіоні велика кількість людей збільшили використання газу для обігріву своїх помешкань. І це вплинуло на кількість викликів, пов'язаних із отруєнням чадним газом. Про це повідомили в Центрі Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф Одеської області.
Лише на одному з таких викликів — в Одесі, в Приморському районі міста медики надали допомогу одразу п'ятьом постраждалим: підлітку та чотирьом дорослим. На місці працювали бригади №12, 13, 15, 16 та 17 I-ї Підстанції ЕМД м.Одеси.
Були задіяні фахівці ДСНС, газової служби та Нацполіція. Усі постраждалі у середньому та важкому станах були оперативно доправлені до міських лікарень.

“Шановні одесити та мешканці Одеської області! Будьте дуже уважні та обережні з газовим обладнанням, особливо в нічний час. Неправильна експлуатація та недотримання техніки безпеки може призвести до отруєння і навіть смерті. Бережіть себе та своїх близьких”, - йдеться в повідомленні Служби.

“Коментарі” писали, що 9 січня вночі з діагнозом — отруєння чадним газом в Березівську лікарню, що на Одещині, госпіталізовано 3 дівчат: 15-ти, 13-ти та 14-ти років. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. Так, рятувальники зазначили, що причиною отруєння є порушення правил встановлення генератора (в будинку).Усі інші обставини події встановлюватиме поліція.
Крім того, 11 грудня до реанімаційного відділення однієї з лікарень міста Татарбунари, що в Білгород-Дністровському районі, госпіталізовано 4 людини в тяжкому стані: чоловік та дружина, а також двоє дітей( 17 та 2 років). Медики діагностували в усіх отруєння чадним газом. В будинку слідів пожежі не виявлено, тому ймовірна причина отруєння - недолік конструкції димаря пічного опалення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися