Рідкісні птахи зимують в заповіднику на Одещині: хто саме

На зимівлю в Одеській області залишилися червонокнижні птахи

На півдні України в Тузлівських лиманах зимують рідкісні птахи - малі баклани. Ця птаха занесена до Червоної книги України. В Україні переважно гніздиться на Азово-Чорноморському узбережжі, у дельтах Дунаю, Дністра, Дніпра та на Сх. Сиваші, невеликі поселення формую на інших ділянках півдня країни. Про це повідомив еколог Іван Русев. 

“Причини зміни чисельності й вразливості точно не встановлено. Але найбільш ймовірно, освоєння, осушення водно-болотних угідь, загибель у знаряддях риболовного промислу, відстріл на полюванні, зростання фактору непокою, аномально суворі окремі зими”, - написав еколог

Наразі їхні колонії можна спостерігати на Тузлівських лиманах, на озерах Малий Сасик та Джантшейське. На водоймах птахи живляться на відкритих від льоду ділянках, переважно дрібною рибою. Взимку також тримається в дельті Дунаю та на Придунайських озерах.

“Коментарі” писали, що в національному парку “Тузлівські лимани”, що на Одещині, застрягли перелітні птахи. Через шторм світлокрилі крячки не змогли дістатися до Африки. Хоча їх рідня в цю пору року вже давно мешкає на іншому континенті. Про це повідомив еколог Іван Русев.

Нагадаємо, що навіть попри нещодавній шторм у Чорному морі та хуртовину, яка вирує на Одещині, рожеві фламінго продовжують насолоджуватися життям у національному парку. В минулому місяця рожеві фламінго прилетіли в національний парк "Тузлівські лимани". Вчора еколог Іван Русєв повідомив, що птахи вирішили остаточно тут оселитися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися