В Одесі виплачуватимуть гроші контрактникам: скільки платитимуть

Йдеться про тих, хто укладе контракт із ЗСУ з 1 січня 2024 року

Сьогодні на позачерговій сесії Одеської міської ради прийняли рішення щодо того, що одесити, які з 1 січня 2024 року підписали контракт зі Збройними силами України, отримають грошову допомогу з міського бюджету на рівні з мобілізованими. 

“Ми прийняли зміни в програму соціальної підтримки і тепер 20 тисяч гривень отримають не тільки мобілізовані, а й ті, хто пішов служити в Збройні Сили України за контрактом. Всі вони захисники та боронять нашу країну. Адже мобілізують наразі з 27 років, а ті, хто молодше, йдуть за контрактом”, - повідомив мер Одеси Геннадій Труханов. 

Як зазначив міський голова, до Департаменту труда та соцполітики вже надходять заявки. Зараз завершується розробка порядку надання матеріальної допомоги, є чітка взаємодія із терцентрами комплектування. 

Основне завдання довести процес до автоматизму: коли всі необхідні документи на отримання допомоги мобілізований або контрактник надаватиме одразу в ТЦК. Та після зарахування до військової частини автоматично отримуватиме виплати на свій рахунок. 

Також Геннадій Труханов нагадав, що в Одесі діють й інші міські програми, в рамках яких надається підтримка чинним військовим та ветеранам війни.

“Коментарі” писали, що також сьогодні депутати виділили з міського бюджету понад 82 млн грн на відновлення будинків, пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерацій, та ліквідацію наслідків руйнувань. Про це повідомили на сайті мерії. 

Нагадаємо, що в ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися