З портів Одещини вийшло вже понад 500 суден: що відомо

Експорт дає змогу українській економіці зростати

Понад 500 суден вже скористалися українським морським коридором, що проходить через Чорне море. Про результати роботи повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк у соцмережі X. Вона також зазначила, що судна доставили 16,5 млн тонн зерна та інших вантажів.

“Станом на сьогодні 515 суден безпечно пройшли через Чорноморський гуманітарний коридор, доставивши на світові ринки 16,5 мільйонів тонн зерна та інших вантажів. Це велике досягнення, яке допомагає працівникам та бізнесу, а також дозволяє економіці України зростати, незважаючи на жахливу російську війну”, - написала Бріджит Брінк.

Нагадаємо, що у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили, що попри атаки ворога на портову інфраструктуру Придунав’я, з українських причалів на Дунаї в 2023 році відправлено понад 30 млн тонн вантажів.


Раніше “Коментарі” писали, що тимчасовим українським морським коридором вже експортовано понад 10 млн т вантажів. Про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 

Нагадаємо також, що президент країни відзвітував про проведення селекторної наради. Під час засідання обговорили графіки постачання боєприпасів, ракет, техніки. Зведення з фронту, а також роботи "зернового коридору". Протягом 10 місяців цього року морські порти України обробили понад 40 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися