В Одесі на маршрут вийде оновлений трамвай: де курсуватиме

У 2024 році в Одесі має з'явитись 12 багатосекційних вагонів "Татра"

В Одесі завершено ремонт та модернізацію ще одного трамвайного вагона, готового до виходу на маршрут. Це вже другий вагон, що пройшов оновлення, після того, як перший успішно експлуатується на трамвайному маршруті №7 протягом останніх 5 місяців. Про це повідомляє КП "Одесміськелектротранс".

Окрім відновлення обшивки та внутрішнього дизайну, технічні експерти забезпечили підвищення рівня безпеки та економічної ефективності трамвайного вагона Т-3.

Оновлений трамвай зараз виїхав на обкатку, а згодом — на маршрут № 7. Зараз наші майстри працюють над третім таким вагоном. Вдячний їм за бойовий настрій і золоті руки, – сказав мер Одеси Геннадій Труханов. 

Міський голова додав, що спільно з Європейським інвестиційним банком вже реалізовано проєкт, що передбачає закупівлю 13 нових багатосекційних вагонів "Татра". Перший з цих вагонів вже успішно обслуговує маршрут №17, а у 2024 році очікується прибуття ще 12 сучасних вагонів для поліпшення громадського транспорту міста.


Нагадаємо, у зв'язку з відсутністю водіїв для міського громадського транспорту в Одесі, КП "Одесміськелектротранс" оголошує безкоштовні курси для тих, хто хоче спробувати свої сили у новій професії — водія тролейбуса. Згідно з інформацією, 10% колективу КП "Одесміськелектротранс" були мобілізовані до лав Збройних Сил України, що призвело до дефіциту кваліфікованих керманичів для громадського транспорту.

Крім того, трамваї "Одісей Макс" продовжують з’являтись на нових маршрутах в Одесі. Загалом в місті чотири таких "довгоміри", три з них вже курсують, а один ймовірно знаходиться в резерві. Раніше ці сучасні вагони почали свою роботу на маршрутах № 5 та 17, після успішного використання на 26-му та 7-му маршрутах. І зараз, вже другий день поспіль, мешканці та гості міста можуть спостерігати за їхньою роботою на маршруті № 10.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися